Tévhitek a fényre sötétedő lencsékkel kapcsolatban

Nem győzzük elégszer írni, de végre itt a nyár, és süt a nap, és fantasztikus időjárásunk van, igaz picit meleg volt és lesz is, de ez nem baj. Ami baj, az UV sugárzás! Egyik legjobb védekezés az UV sugárzás ellen a fényre sötétedő lencsék, de miket gondolnak ezekről a termékekről?

#1: csak az idősek szeretik a fényre sötétedő lencséket! Bár régen tényleg az idősebb generációk választották a fényre sötétedő lencséket, és valóban nem volt annyira esztétikus, de ez gyökeresen megváltozott! Jelenleg mindegyik nagy lencsegyártó biztosít fényre sötétedő lencséket, általában a klasszikus szürke-barna-zöld színekben. Egy jó keretválasztással tökéletes megoldást nyújtunk az UV sugárzás ellen.

Sensity-akcio

#2: nem elég sötét. Igen, ez egy általános visszajelzés volt régen, ma azonban nem állja meg a helyét. Azonban ismerni kell a fényre sötétedő lencsék működését. Nyáron, melegben kevésbé sötétedik, mint télen a hidegben, így némi igazság van az állításban, de nézzük a számokat. A fényre sötétedő lencsék 35 fok melegben kb 70% fényszűréssel rendelkeznek, míg egy hagyományos napszemüveg 80-85% sötétségű. Ez minimális különbség, érdemes a fényre sötétedő lencséket választani!

fényresötétedőlencse

#3: túl sötét. Hidegben valóban sötétebb, és azt is tudni kell, hogy ezek a lencsék az UV fény hatására változtatják színüket, ezért előfordulhat, hogy felhős időben is változik a színük. De melyik a fontosabb? Az esztétikum, vagy szemünk egészsége? Szerintünk nem kérdés 🙂

Ray-Ban
Egy jó napszemüvegbe helyezett fényre sötétedő lencse kitűnő választás

#4: akivel beszélek, azt zavarja, hogy ez én lencsém sötétedik. Nem feltétlenül. Ha elfogadják az emberek, hogy napsütésben napszemüveget viselünk, akkor ezt is elfogadhatják. Van aki illetlenségnek tartja egy beszélgetés közben a napszemüveg viselését, de nem minden helyzetben állja meg a helyét ez. Egy üzleti tárgyalás közben lehet frusztráló, azonban szemünk védelme mindennél fontosabb!

napszemüvegek

#5: nem minden típusú lencse rendelhető fényre sötétedő kivitelben. Minden szemüveglencse típus rendelhető fényre sötétedő kivitelben. Legyen szó akár multifokális lencsékről, akár egyfókuszú lencsékről, sőt a bifokális lencsék között is választható opció.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s