A multifokális szemüveg hatalmas segítség

40 éves kor felett a szemlencsénk elveszíti rugalmasságát, ezért bizonyos távolságokra nem tud szemünk fókuszálni. Ez azt jelenti, hogy nem tud domborulni, ezért közelre, olvasáshoz nem tudja ellátni “munkáját”. Korábban ezt a helyzetet bifokális lencsékkel és olvasószemüveggel oldották meg. Ma sokkal korszerűbb megoldások állnak rendelkezésünkre.

A változó dioptriájú lencsék közül a legáltalánosabban használható a multifokális lencse. Ezzel a lencsetípussal (a használat elsajátítása után) láthatunk közelre is (olvasás), vagy munkatávolságra (karnyújtásnyi távolságon belül), vagy egész távolra.

A lencsék nem használhatóak ki teljes szélességükben, létezik benne egy úgynevezett holt-tér. Ennek a holt-térnek a nagysága határozza meg elsősorban a lencse minőségét, minél keskenyebb a hasznos tér, annál gyengébb minőségű a lencse, és minél szélesebb a hasznos tér, annál magasabb minőségű a lencse.

A multifokális lencsék kiválasztása a kerettel kezdődik: egy olyan mélységű keretet kell választani, amelybe kényelmesen elfér a lencse hasznos területe.

multifokális lencse

Ezek a lencsék kiválóan használhatóak akár egész nap is, azonban bizonyos tevékenységekhez érdemes konzultálnunk előtte: alacsony számítógép előtt töltött órák esetén (napi 1-2 óra) megfelelő látásképet adnak, de hosszútávú számítógépes munka esetén már a munkaprogresszív lencséket javasoljuk, mert ezekkel kényelmesebb a munka. Erről egy későbbi posztunkban fogunk beszámolni.

Őszi akciónk keretében 26.990,- Ft/db ár helyett 16.990,- Ft/db áron juthat hozzá multifokális lencséjéhez. Így Ön kipróbálhatja a multifokális élményt, nem szükséges cserélgetni a szemüvegeket, hiszen egy szemüveggel lát minden távolságra. A szemüvegkeret is tovább fogja bírni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s