Itt az ősz, mire számíthatunk?

Ahogy az várható volt, megérkezett az ősz, és vele együtt az őszi időjárás. Az őszi időjárás tipikus elemei azonban figyelmet kívánnak mindenki részéről. Korábban sötétedik, esős szürke, esetleg ködös időre számíthatunk. Miért fontos ez?

A látási viszonyok jelentősen romlanak ilyenkor, hiszen az őszi időjárás korlátozza a tökéletes látást.

Korábban sötétedik, ilyenkor sokkal hamarabb előjönnek a látásproblémák, később ködös időjárással találkozunk, ami szintén igénybe veszi szemeinket. Az esős időjárás pedig kötelező velejárója ennek az évszaknak, ebben az esetben szintén koncentrációt igényel környezetünk.

https://c1.staticflickr.com/1/141/322227105_47c8a98d50_b.jpg

Mit tehetünk?

Először is mérjük fel, hogy megfelelően látunk-e? A legjobb teszt erre a szembe jövő autók fényszórója. Ha a fényszóró fénye torzul, nem szabályos, nem olyan, mint lennie kéne, esélyes, hogy távolra szemüveget kell viselnünk.

Amikor autót vezetünk, akkor kiemelten fontos az éleslátás, hogy felmérjük a másik autós sebességét, távolságát, haladási irányát. De ugyanilyen fontos gyalogosként is.

Ha szürkületben zavar a fény hiánya, szintén gondolhatunk a rossz látásélességre, ismét egy intő jel, hogy ellátogassunk Érdre, az új Intersparba: szemvizsgálattal várunk mindenkit.

https://i0.wp.com/pocketautorent.hu/wp-content/uploads/%C5%91szi-napf%C3%A9ny.jpg

Ha a távolságok váltása során szemünk késlekedik, szintén gyanakodhatunk, látogassunk el az Optik Trend optikába.

Amit mindenképpen javaslunk: szuper tükröződésmentes szemüveglencsék, hagyományos egyfókuszú és multifokális kivitelben. Ilyenkor célszerű a tükröződésmentesítésre áldozni a legtöbbet, mert ha egy lencse csillog a szemünk előtt, információt veszítünk, és ilyen időjárásban ez a legrosszabb.

https://maikupon.hu/kepek/akciok/egy-szemuveg-minden-tavolsagra-komplett-multifokalis-szemuveg-latasvizsgalattal-tukrozodesmentesito-reteggel-es-feluletkemenyitessel-ellatott-szemuveglencsekkel-valaszthato-kerettel-most-92-250-ft-helyett-36-900-ft-ert-a-dream-optikaban.4.jpg

Másrészt érdemes gondolkodni a fényre sötétedő lencsékben, amelyek az őszi napsütésben teljeskörű UV védelmet biztosítanak szemeink számára.

Ezeket a lencséket divatos keretekbe kell foglalni: választhatunk Ray-Ban, Lisa Sirani, Vogue, Babylon, Oakley keretek közül, de válassza bármelyiket: mindenképp illeszkedjen ruhatárához.

https://i.pinimg.com/originals/85/c4/0b/85c40ba984e613ee742ef6ca80092531.jpg

Ha a szemüveget kényelmetlennek találja, a kontaktlencsék is megtalálhatóak termékválasztékunkban, legyen szó napi, havi vagy kéthetes viselési idejű lencsékről.

Sok szeretettel várunk mindenkit 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s