Multifokális lencsék

Szemünk általában 40 évig bírja a folyamatos munkát, és nagyjából a 40. életév környékén kezdi elveszíteni rugalmasságát. Ilyenkor egyre kevésbé képes alkalmazkodni a közelebbi távolságokhoz. Az olvasnivalót egyre távolabb kell tartani, első tünet általában, hogy egyre hosszabb kart igényel az olvasás.

essilor-longarm-newspaper-fin

Ha Ön tapasztal hasonló tüneteket, akkor jó eséllyel egy multifokális lencsével ellátott szemüvegre van szüksége.

Milyen lehetőségek állnak rendelkezésére?

A multifokális lencsék minőségét alapvetően a belátható tér határozza meg. Azaz minél szélesebb a látótere, annál magasabb minőségű lencsével állunk szemben. Ezért a kényelmes használat miatt érdemes a lehetőségekhez képest minél magasabb minőségű multifokális lencsét választani.

Ha az alacsonyabb minőséget választja, akkor számolni kell azzal, hogy nagyobb mértékű fejfordításra lesz szüksége, ha a periférián lévő tárgyakra tekint. Ugyanez mondható el az autóvezetésről is: a tükröket jobban látja egy magasabb minőségű multifokális lencsével.

multifokalis-lencsek

A jelölt területek természetesen tökéletesen átlátszók, csak a jobb érthetőség kedvéért jelöltük a széli “torzításokat”.

Az Optik Trendben kapható multifokális lencséknél törekszünk a lehető legjobb minőség biztosításában. Ezért egy különleges mérőeszközt is használunk, melynek segítségével a lehető legprecízebb illesztési eljárással centráljuk az Ön multifokális lencséit. Ez a metódus egy tized milliméter pontossággal határozza meg az Ön pupillájának helyzetét, és a gyártás során maximálisan figyelembe veszik az Ön anatómiai és optikai adatait.