Felületkezelések

Bármilyen lencséről beszélünk, az egyik legfontosabb eleme a felületkezelés. Ez a szakmai neve azoknak a vékony rétegeknek, amelyek kényelmünket és védelmünket szolgálják.

Tükröződésmentesítés

A tükröződésmentes bevonat a szemüveglencséken nem csupán esztétikai előnyöket kínál, hanem a látás minőségét és a szem komfortját is jelentősen javítja.

A kezdő tükröződésmentesítő rétegek összefoglaló neve a HMC (Hard Multi Coatings), amely egy többrétegű tükröződésmentesítést jelent. Ennek a maradéktükröződésnek a színe zöldes, alap keménylakk réteg szolgálja a karcállóságot, és vízlepergető réteg segíti a tisztítást.

Miért jó a tükröződésmentes lencse?

 •  Tisztább Látás: A tükröződésmentes bevonat javítja a lencse átlátszóságát, így több fény jut át rajta. Ennek eredményeként tisztább, élesebb képet láthatunk.
 • Kevesebb Zavaró Fény: A bevonat csökkenti a zavaró fényvisszaverődéseket, amelyek megnehezíthetik az olvasást, a gépkocsivezetést, vagy akár a számítógéphasználatot.
 •  Jobb Éjszakai Látás: Különösen hasznos éjszaka autóvezetés közben, ahol a bejövő fények tükröződése jelentősen ronthatja a látást.
 • Eszközök és Alkalmazások: A tükröződésmentes bevonatot minden típusú lencsére alkalmazni lehet, legyen az dioptriás, napszemüveg vagy akár olvasószemüveg.

Kék-fény szűrés

A modern világban egyre több időt töltünk digitális eszközök képernyője előtt, legyen az számítógép, tablet vagy okostelefon. 

Ezek a készülékek kék fényt bocsátanak ki, ami hosszú távon megterhelheti szemünket, és zavarhatja az alvásunk minőségét. A kék fény szűrésének előnyei az alábbiak:

A kék fény szűrésének előnyei az alábbiak:

 • Csökkentett Szemfáradtság: A kék fény szűrő lencsék segítenek megelőzni a szemfáradtságot és a szem irritációját, amelyek hosszantartó képernyőhasználat után gyakran jelentkeznek.
 • Jobb Alvásminőség: A kék fény gátolja a melatonin termelést, az alváshormont. A kék fény szűrésével könnyebben elalszunk és mélyebb, pihentetőbb alvást élvezhetünk.
 • Kisebb Kockázat: Néhány kutatás azt sugallja, hogy a túlzott kék fény expozíció hosszú távon növelheti a makuladegeneráció kockázatát, ami látásromlást okozhat.
 • Nagyobb Komfort: A kék fény szűrő lencsékkel a képernyő előtt töltött idő sokkal kényelmesebbé válik, csökkentve a szemek terhelését és javítva a koncentrációt.
 • Eszközök és Alkalmazások: Kék fény szűrő lencséket nem csak szemüvegekben, hanem képernyővédők és szoftverek formájában is megtalálhatók, így mindenki számára elérhetőek.
Gondoljon szemének egészségére és válassza a kék fény szűrő opciót következő szemüvegénél vagy képernyőjénél. Az egészséges szem a jobb életminőség egyik kulcsa.

UV-fény védelem

Az ultraibolya (UV) sugárzás nem csak a bőrünkre, de szemünkre is ártalmas lehet. UV-védett szemüveglencsék segítenek megőrizni a szem egészségét a káros napsugárzással szemben.

Miért Jó az UV-Védelem?

 • Megelőzés: A káros UV sugárzás hosszú távú károsító hatásokat gyakorolhat a szemre, beleértve a szürkehályog és más szemproblémák kialakulását.
 • Teljes Védelem: Sok UV-védett lencse 100%-os védelmet kínál UVA és UVB sugárzás ellen, így minden szituációban biztonságban tudhatja szemét.
 • Alkalmazhatóság: Az UV-védelem nem csupán napszemüvegekben, de átlátszó dioptriás lencsékben is elérhető, így mindig, mindenhol megóvhatja szemét.
 • Kombinálhatóság: Az UV-védelem kiválóan kombinálható más lencsetechnológiákkal, mint a tükröződésmentesítés vagy a kék fény szűrés, így komplex védelmet nyújtva szemei számára.