Ray-Ban

A Ray-Ban a világ legnagyobb napszemüveg, és optikai szemüvegkeret gyártójának, az olasz Luxottica-nak a zászlóshajója. Kedvelt mind a fiatalok, mind az érettebb korosztály körében, időtlen formái, ugyanakkor mindig divatot teremtő modelljei mindenki számára egyből felismerhetők.

Legnépszerűbb Ray-Ban modell az Aviator, amelyet még a második világháború idején fejlesztettek a vadászpilóták számára. Először a pilóták (magas UV sugárzás okozta) fejfájását szerették volna csökkenteni, mára azonban elengedhetetlen fesztiválkellék lett belőle a fiatalok körében, a 40 felettiek pedig a sportosság és elegancia miatt keresik.

Másik legendás modelljük a Wayfarer, ami a ’60-as évek rock’n’roll korszakát idézi. Több filmben megjelentek a Wayfarer modellek, például a Blues Brothers főszereplői is ezt hordták. A Wayfarer szintén elengedhetetlen fesztiválkellék, és érdekessége, hogy bár ugyanúgy néz ki, mint a 60-as években, mégis jelentős változáson esett át a szemüvegkeret, hogy az optikai tulajdonságoknak is maradéktalanul megfeleljen.