Ray-Ban

A Ray-Ban a világ legnagyobb napszemüveg, és optikai szemüvegkeret gyártójának, az olasz Luxottica-nak a zászlóshajója. Kedvelt mind a fiatalok, mind az érettebb korosztály körében, időtlen formái, ugyanakkor mindig divatot teremtő modelljei mindenki számára egyből felismerhetők.

RB2132_D__100x50.indd

Legnépszerűbb Ray-Ban modell az Aviator, amelyet még a második világháború idején fejlesztettek a vadászpilóták számára. Először a pilóták (magas UV sugárzás okozta) fejfájását szerették volna csökkenteni, mára azonban elengedhetetlen fesztiválkellék lett belőle a fiatalok körében, a 40 felettiek pedig a sportosság és elegancia miatt keresik.

805289114567_shad_qtMásik legendás modelljük a Wayfarer, ami a ’60-as évek rock’n’roll korszakát idézi. Több filmben megjelentek a Wayfarer modellek, például a Blues Brothers főszereplői is ezt hordták. A Wayfarer szintén elengedhetetlen fesztiválkellék, és érdekessége, hogy bár ugyanúgy néz ki, mint a 60-as években, mégis jelentős változáson esett át a szemüvegkeret, hogy az optikai tulajdonságoknak is maradéktalanul megfeleljen.

wayfarerA Ray-Ban modellek sokszor ebből a két típusból indulnak ki, ugyanis a tervezéskor figyelembe vették, hogy nem mindenkinek áll jól egy Aviator, miközben igény pedig volna az adott modellre. Ezért léteznek olyan Ray-Ban modellek, amelyek nagyon hasonlítanak az Aviatorra, mégsem ez a fantázianevük. Kérjük tekintsenek meg egy kis diavetítést a további Ray-Ban modellekről.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.