Vékonyított szemüveglencsék

A vékonyított szemüveglencsék azok számára készülnek, akik nagyobb dioptriájú lencsére szorulnak. Azonban a vékonyított lencsék előnyei túlmutatnak a pusztán esztétikai szempontokon.

  • Könnyedség: A vékonyított lencsék általában könnyebbek, ami kényelmesebbé és kevésbé megterhelővé teszi a szemüveg viselését hosszabb időn keresztül.
  • Esztétika: A vékonyabb lencse esztétikailag vonzóbb, mivel nem „nagyítja” vagy „kicsinyíti” a szemet olyan mértékben, mint a vastagabb lencsék, és így harmonikusabban illeszkedik az arcformához.
  • Kevesebb Torzítás: A vékonyabb lencsék gyakran jobb minőségű optikai teljesítményt nyújtanak, csökkentve a perifériás torzításokat, amelyek zavaróak lehetnek, különösen nagy dioptriás értékeknél.
  • Széles Választék: A vékonyított lencsék széles választékban érhetők el, beleértve a különböző bevonatokat és kezeléseket, például UV-védelmet vagy tükröződésmentesítést.
  • Anyagok és Technológiák: A modern anyagok és gyártási technológiák lehetővé teszik, hogy a vékonyított lencsék is rendkívül tartósak és ellenállóak legyenek.
  • Kombinálhatóság: A vékonyított lencsék is kaphatók más speciális bevonatokkal és kezelésekkel, mint például a kék fény szűrés vagy a tükröződésmentesítés, így a szemének komplex védelmét is biztosíthatják.

Ha nagy dioptriájú lencsére van szüksége, vagy egyszerűen csak a lehető legkényelmesebb és esztétikus megoldást keresi, a vékonyított szemüveglencsék kiváló választásnak bizonyulhatnak. Az optikai teljesítmény és a kényelem tökéletes egyensúlyát kínálva, a vékonyított lencsék modern megoldást nyújtanak a mindennapi látásproblémákra.

A vékonyított lencsék lehetnek anyagukban vékonyítottak: a lencse törésmutatójának emelésével fordítottan arányos a lencsék vastagsága.

Bizonyos esetekben szükséges további geometriai változtatás is, főleg a “pluszos” lencsék esetében. Ilyenkor még laposabb lencsét hozhatunk létre és jelentősen javítjuk a lencse optikai tulajdonságait is. Ezeket a lencséket nevezzük aszférikus lencséknek. További esztétikai előnye, hogy nem nagyítja a szemünket annyira, mint hagyományos társaik.