Divat? Mankó? Szerszám?

Kezdődik az iskola, mindenki ennek a lázában él. Elengedhetetlen, hogy a gyerek jól lásson az iskolában, hiszen így tud kitűnően tanulni. De mi is a szemüveg? Rögtön Harry Potterré válunk? Követjük a celebek által diktált divatot? Egy szükséges rossz? Vagy komoly kiegészítője mindennapjainknak?

Régen egy szemüveges gyereknek sok mindent kellett elszenvednie, hiszen a szemüveget gyengeségnek tekintették, ezért mindenféle gúnynévvel illették a szemüveges “négyszeműeket”. Sajnos ez a megközelítés több problémát okozott, mint előnyt, ezért kifejezetten jó, hogy változnak az idők. Gyerekkorunk sztárjai a reggeli műsorokban, híradókban, esti közéleti műsorokban divatos, elegáns vagy éppen sportos szemüvegben jelennek meg. Egyre több legendás színész képét látjuk a különböző pletykalapokban, melyen szemüvegkultúrát népszerűsítenek.

Ezek a képek sokat segítenek mindenki számára elfogadni a szemüveget, és a társadalom is kezd másként gondolni a “négyszeműekre”. Ha valaki nem lát megfelelően, az ma már nem gyengeség, hanem egy állapot, akár a füleink felemás magassága.

Divat? Igen, a szemüvegeket jelentősen meghatározza az aktuális divat, és ma már külön cikkek foglalkoznak az éppen aktuális éves napszemüveg és optikai szemüveg kollekciókkal, és elfogadott ha egy-egy modell jövőre olcsóbb, mert jön az új készlet.

Szerszám? Így is mondhatjuk. Képzeljünk el egy könyvelőt, akinek az egyik legfontosabb szerszáma az agya, a másik pedig a szeme. Esetleg egy sebész rossz látással lehetne-e sztársebész? Szemüveget a bírónak, hangzik el a meccseken, bizony egy focibíró egyik legfontosabb szerszáma a szeme.És mivel lehet a legjobban dolgozni, ha nem a legjobb szerszámmal?

Adjuk meg gyermekünknek a legjobb szerszámot, amely divatos is egyben, és tökéletes védelmet nyújt, és figyeljük meg mennyivel jobb lesz a teljesítménye.