Bringázni mentem…

Mi ebben az érdekes? Sokan kerékpároznak, főleg nyáron. Igen ám, de én szemüveget viselek, hogyan válasszak keretet és lencsét a kerékpározáshoz? Hajtás után kiderül 🙂

Kerékpározás esetén két nagyon fontos dologra kell figyelni, ha szemüveget választunk:

  • Akár jelentős menetszél érheti a szemüvegviselőt
  • Folyamatosan változó fényviszonyokkal kell küzdeni

A menetszél rendkívül kellemetlen dolog tud lenni. Korábban próbáltam egy Ray-Ban Aviator-hoz hasonló napszemüveget, de az annyira egyenes volt, hogy oldalt befújt a szél. Nagyon kényelmetlen volt.

Később más típusokkal is próbálkoztam, de most egy specifikus élményt osztanék meg, mivel dioptriás lencsét kell viselnem.

Úgy esett, hogy romlott a szemem, ezért szükség volt dioptriás lencsére, viszont a nagyon hajlított lencsés napszemüvegekkel nem próbálkoztam, mivel az erős görbület már a látásélményt is befolyásolhatja.

Ezért egy Oakley-t szereztem be, amelyben jól mutat a dioptriás lencse, és sportszemüvegnek sem utolsó.

Miért? Az Oakley szemüvegek szára egy különleges anyagból készül, amely mind a hő, mind az izzadtság hatására nemhogy nem csúszkál, de egyenesen tapad! Így került hozzám az Oakley Ferrari szériájának egyik darabja, ami az alábbi képen látható.

Ez a szemüveg szára jól megbújik a sisak alatt, nem nyomja az ember fejét/fülét. Emellett pedig van egy enyhe íve, pont annyira, hogy bármelyik típusú dioptriás lencsét képes hordozni, és nem csap be a menetszél, sőt oldalról is védi a szemem a napfény ellen.

A másik fontos szempont a fényvédelem volt. A fény ellen többféleképpen védekezhetünk, de én a fényre sötétedő lencse mellett döntöttem. Amikor az ember kerékpározik, nincs idő az előtétes napszemüveg használatára, ez az a megoldás, amikor fehér lencse van a szemüvegben, és egy polarizált előtétet teszünk a lencse elé, ha süt a nap. Ez érthető okokból nehézkessé tenné a kerékpározást.

Viszont van, hogy süt a nap, van hogy árnyékban suhanok, ezért kitűnő választás a fényre sötétedő lencse.

Ezek a típusú lencsék alkalmasak arra, hogy a fényviszonyok változása esetén gyorsan reagáljanak, így mindig a megfelelő fényvédelmet nyújtsák. Nem szükséges levenni, feltenni, előtét. Ha süt a nap, besötétedik, ha árnyékos részre érek, kivilágosodik. Így mindig élesen látok, és kényelmes a szemüveg.

Valahogy így néz ki az én szemüvegem:

Igen, kapott még egy enyhe tükrös réteget is a fényre sötétedő lencsére, így olyan igazán Oakley-s 🙂

Ha sportoláshoz keres szemüveget, feltétlenül látogasson el hozzánk, az új érdi Interspar emeletére. A kasszasortól már látszik a szép üzletünk, ahol szemvizsgálattal, és márkás szemüvegkeret kollekcióval várjuk Önöket.

Oakley kollekciónk magáért beszél, feltétlenül nézzenek körbe üzletünkben!