Nem látok jól, de a napfény is zavar!

Több lehetőség van az ilyen jellegű problémák megoldására, és mindegyik tartogat sok pozitívumot! Hogyan segíthetünk?

Ha valaki nem lát megfelelően, akkor az első lehetőség ami eszünkbe jut, az a dioptriás napszemüveg. Miért is ne?

A dioptriás napszemüveg remek lehetőség arra, hogy a környezet fényét megszűrjük, és emellett tökéletes UV védelmet kapjunk. Ezt úgy érik el a szemüveglencse gyártók, hogy a színezés egyben UV elnyelő réteget is tartalmaz, így két legyet ütünk egy csapásra.

Mire kell figyelnünk ilyen esetben?

  • Válasszunk olyan keretet, amelyben jól néz ki a színezett lencse
  • Válasszunk nagyobb méretű keretet, hiszen itt a szemünk környékét ugyanúgy védjük, mint szemünk belsejét
  • Válasszunk olyan színt, amely szemünknek kellemes: barna, szürke és zöld színben szokták általában kérni, de ettől eltérő rózsaszín, vagy kék is lehetséges természetesen.
  • A lencse hátsó felületére kérjünk tükröződésmentes réteget: a lencse belseje úgy működik, mint egy pipere tükör, nagyít. Így saját szemünket láthatjuk nagyban, ha nincs belső tükröződésmentesítés
  • Kérhetjük lencsénket átmenetes színezéssel is, ilyenkor az alja kevésbé sötét
  • Kérhetjük multifokális lencsével is
  • Kérhetjük csillogást csökkentő polarizált lencsével is

Láthatjuk mennyi lehetőség van, érdemes élni vele. Multifokális lencse esetén tudunk a kertben olvasgatni is, hiszen az alsó része ugyanúgy tartalmazza az olvasó dioptriát.

Ha zavar, hogy szemüvegeinket cserélgetni kell, akkor ajánljuk a fényre sötétedő lencséket. Ezek a lencsék az UV fény hatására aktiválódnak, így amint kiér a napra, elkezdenek sötétedni.

Egy hátránya van: felhősebb időben is sötétednek. Ezzel érdemes megbarátkozni, cserébe nem kell a szemüvegeket cserélgetni. Fényre sötétedő lencséinket kérheti távoli és multifokális kivitelben is.

Sok szeretettel várjuk Önt és kedves családját az új érdi Interspar emeletén. Szemvizsgálattal és designer keretek széles választékával állunk rendelkezésére, akár multifokális lencsére van szüksége, akár távoli szemüveget választ!